• SON ADA NE KADAR UZAKTA?
    “Bir gün alıp başımı gideceğim ve bir sahil kasabasına yerleşeceğim.” Şehrin koşuşturmacasından, çirkinliklerden, çıkar kavgalarından, modern dünyanın çoğumuzda vertigo etkisi yaratan “fazla modern” k(Devamını oku)
  • ZAMANIN GÖZLERİNE BAKABİLMEK…
    Hasan Yalçın, “Zaman ve Aşk” kitabının daha ilk sayfalarında, zamanı esir alınan insanlara karşı; “Odamdayım. Akşam olmakta. Koltuğuma oturmuşum. Hiçbir şey düşünmemek, hiçbir şey yapmamak üzere öylec(Devamını oku)
  • BEN YAZMADIM Kİ…
    İş hayatında 11. yılımı yaşıyorum. Bu süre içinde, “okutman”, “metin yazarı”, “editör” gibi unvanlarla tanımlandım. Yine de mesleğimi sordukları zaman hep “Çevirmenim” dedim. Çünkü bu 11 yılda değişme(Devamını oku)
  • ANLATMANIN ‘TÜR’LÜ BİÇİMLERİ
    John Berger ile fotoğrafçı Jean Mohr, yine ortak bir anlatıyla okuyanların karşısındalar. Bir köy doktorunun hikâyesi olarak sunulan Talihli Bir Adam, aynı zamanda köylülerin, hastaların ve köyün de ö(Devamını oku)
  • “BENİM İÇİMDE GÖSTERİŞİ AŞAN BİR ŞEY VAR”
    “Ben ‘gözükmek’ nedir bilmem. Ne sade kuzguni pelerinim, anneciğim, ne yaslıların giymesi âdet olmuş karalar, ne tıkanan göğüsten kopan hıçkırıklar, hayır, ne gözden durmadan akan yaşlar, ne yüzdeki b(Devamını oku)
  • KADIKÖY KADIN OLUP DİLE GELİRSE...
    Mazi kalbimde bir yaradır Bahtım saçlarımdan karadır Beni zaman zaman ağlatan İşte bu hazin hatıradır Çocukluğu Moda’da geçen yazarlardan olan Orhan Türker’i İstanbul’a ve adalara dair okumayı se(Devamını oku)
  • MESELESİ OLMAYAN ÇOCUK KİTABI OLUR MU?
    Çocuk kitaplarını yetişkin kitaplarından ayıran nedir? Çocuk kitaplarını yetişkin kitaplarından ayıran özellikler vardır, yadsıyamayız. Ancak çocukları, mutluluk kalkanıyla, gerçeklerden soyutlamak n(Devamını oku)
Bu sayfa beta aşamasındadır. Anlayışınız için teşekkür ederiz.