KATEGORİLER
- En Yeniler
- Dünya Edebiyatı
- Türk Edebiyatı
- Tarih - Araştırma
- Anı - Biyografi
- Toplum ve Siyaset
- Kent Kültürü
- Yabancı Dilde Kitaplar
- Ev - Aile - Toplum
- Sağlık ve Kişisel Bakım
- Bitkiseverin Kitaplığı
- Beslenme ve Diyet
- Yemek ve Mutfak Kültürü
- Toplum ve Ekonomi
- İş ve Yönetim
- Sinema
- Müzik
- Fotoğraf
- Mimarlık
- Sanat Dizisi
- Taschen Temel Sanat Dizi
- Sanatçılar, Akımlar, Yapıtlar
- Uygulamalı Sanat Dizisi
- Felsefe - Bilim - Estetik
- Temel Eserler
- Toplumbilim - Kültür
- Sözlük - Dil
- Bilim ve Teknik
- Çeşitli Kitaplar
- İndirimli Kitaplar
- Kitap Gazetesi
- Okul Öncesi Kitapları
- Çocuklar İçin Kaynak Kitaplar
- Masal Kitapları
- Çocuklar İçin Klasikler
- Eğlenceli Serüvenler Dizisi
- Seçimler Dizisi
- İlk Gençlik Kitapları
- Çizgi Romanlar
- E-Kitap
- Sesli Kitap
- Dağıtımını Yaptığımız Ürünler
REMZİ'DE ÇOK SATANLAR
ISBN: 978-975-14-2061-9
Sayfa Sayısı: 148
Ebat: 190 x 220 mm
Yayın Tarihi: 07.07.2021
Fiyatı: 495.00 TL
Afyon Mutfağından Dünya Mutfağına Lezzet Yolculuğu
Semen Öner
"Gelenekselle çağdaş mutfağı buluşturan yemek kitabı..."
“Yılların birikimiyle yöresel ürünleri gerek sofralara gelecek mamul olarak, gerekse işletmelerinde yemek olarak sunmak yöre üretici ve esnafının marifeti haline gelmiş Afyonkarahisar’da. Bu kültürün gelişmesinde kentin asırlardır seyyahların buluşma noktası olmasının büyük etkisi var. Eskinin İpek Yolu kervanlarından bugünün gezginlerine Afyon kenti, bir soluklanma durağı olmuş, yöreye her seyyah heybesinden bir şeyler bırakmış ve bir şeyler almıştır.
İşte bu kitapta yüzyıllardır ayakta kalmayı başarmış, hiç sofralardan eksik olmamış, elden düşmemiş tariflere yer verdim. Damıtılarak zamana karşı büyük zaferler kazanmış bu vazgeçilmez lezzetlerin bazılarını olduğu gibi size aktarmayı, bazılarını da biraz günümüz alışkanlıklarına uyarlamayı hedefledim. Afyon’un en temel lezzetleri ve tariflerinin hepimizin sofrasını sık sık kolayca taçlandırabilmesi için kendi yorumumu katmayı uygun buldum. Kitapta vejeteryan ve vegan beslenmeye uygun onlarca özel tarif de bulabileceksiniz. İster hiç mutfağa girmemiş olun ister usta bir aşçı, bu kitapta size göre onlarca tarif bulacaksınız.” SEMEN ÖNER