REMZİ'DE ÇOK SATANLAR

19-25 Temmuz 2021
TÜRKÇE
İNGİLİZCE
2020
TÜRKÇE
  1. Hazan

    Ayşe Kulin

      (Everest Yayınları)
  2. Balıkçı ve Oğlu

    Zülfü Livaneli

      (İnkılâp Kitabevi)
  3. Kayıp Tanrılar Ülkesi

    Ahmet Ümit

      (Yapı Kredi Yayınları)
  4. Empedokles’in Dostları

    Amin Maalouf

      (Yapı Kredi Yayınları)
  5. İzmirli Dario

    Erkan Özerman

      (Remzi Kitabevi)
  6. Hesap Lütfen!

    Vedat Milor

      (Kronik Kitap)
  1. The Kingdom

    Jo Nesbo

      (Random House)
  2. The Alchemist

    Paulo Coelho

      (HarperCollins)
  3. Love Your Life

    Sophie Kinsella

      (Random House)
  4. Life 3.0

    Max Tegmark

      (Penguin)
  5. Istanbul

    Orhan Pamuk

      (Faber)
  6. How To Love

    Thich Nhat Hanh

      (Random House)
  7. Memed, My Hawk

    Yashar Kemal

      (Random House)
  8. The Giver

    Lois Lowry

      (HarperCollins)
  1. Bir Nefes Gibi

    Ferzan Özpetek

      (Can Yayınları)
  2. Uygarlıkların Batışı

    Amin Maalouf

      (Yapı Kredi Yayınları)
  3. Sarmal

    Murat Ağırel

      (Kırmızı Kedi Yayınları)
  4. Dört Anlaşma

    Don Miguel Ruiz

      (Ötesi Yayıncılık)
  5. Leylan

    Selahattin Demirtaş

      (Dipnot Yayınları)
İyi bir kitap hakiki bir hazinedir.

John Milton

Semen Öner

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce öğretmenliğinden (TEFL) mezun oldu. Tetra Pak Paketleme AŞ’de çalışma hayatına başladı. 1999’da, halen kurumsal eğitimler veren şirketi FURLA’yı kurdu ve bu güne kadar 650’yi aşkın kurumla çalıştı, 200 bin üzerinde katılımcıya eğitim verdi. Şirket sürekli yeni eğitimler geliştirerek öncülüğünü sürdürmektedir.

Semen Öner, dünyanın en saygın aşçılık okulu Le Cordon Bleu Paris’te eğitim almış ve çocukluktan beri en büyük ilgi odağı olan yemek pişirme hobisiyle profesyonelliği birleştirip 2000 yılında Türkiye’nin ilk kapsamlı yemek kursu MUTFAKTAYIZ’ı kurmuştur. Bu işletme yine Türkiye’nin ilklerinden SMN Tat Merkezi’ni doğurmuştur. Yemekli çocuk partileri, butik pastacılık ve artisan çikolata konusunda uzman olan işletme, truffleları ile ünlüdür.

Yazarın 2004’te başlayan televizyonculuk serüveni halen devam etmektedir. Araştırma sonuçlarına göre Semen Öner Türkiye’nin en güvenilen ve en çok tanınan şeflerin başında gelmektedir. 

Aynı zamanda üniversite öğretim görevlisi olan Öner, ekmekçilik, pastacılık, fırınlama teknikleri, Türk yemekleri, Türk tatlıları dersleri vererek geleceğin şeflerini yetiştirmektedir. Bu arada Food Design konusunda yüksek lisans yapmakta, 3 boyutlu gıda basımı üzerine çalışmaktadır.

Semen Öner “En büyük başarı sürdürülebilir mutluluktur” mottosunu benimsemiştir. “Az yağlı, zeytinyağlı olmaz” demesi ve tereyağına olan sevgisi de kendisiyle yıllardır özdeşleşmiştir. İnsanların hayatına olumlu yönde dokunan her projede yer almaktan büyük mutluluk duymaktadır.

Yazarın Kitapları

Bakır Tencere

Semen Öner

Afyon Mutfağından Dünya Mutfağına Lezzet Yolculuğu

Semen Öner