• BAHÇEYAZI’DAN GEZI PARKI’NA…
    Her birimiz kaplumbağa gibiydik. Kabuklarımızın içinde, yavaş ve sakin bilgeleşmeye, bilgeleştikçe içimizden çıkanları yazıya dönüştürmeye, yazıyla birlikte de dönüşmeye çalışıyorduk. Yazma eyleminin (Devamını oku)
  • HARİKA ÜÇ MONOGRAFİ
    “Tiflis’teyiz”… Çağdaş seyyah Serhat Öztürk, Tiflis’i anlatmaya böyle başlasa da, Tiflis’te olmadan öncesi de sonrası da var. Karadeniz kıyısı boyunca Sarp’a karayolundan yapılan yolculuk sırasında c(Devamını oku)
  • BENİM ŞAİRLERİM
    “Çünkü elbet çocuklar bağıra çağıra / tutmalı bütün köşeleri / piyango satanların köşelerini / pezevenklerin tuttuğu köşeleri / gazetelerin tuttuğu köşeleri” Gezi Parkı’ndaki ağaçların yanında saf tu(Devamını oku)
  • İÇİMİZDEKİ SAPIK
    Elisabeth Roudinesco’nun “İçimizdeki Karanlık Yan” kitabını okuduktan sonra kitaplığıma şöyle bir baktım. Bataille’dan “Edebiyat ve Kötülük”, onun yanında Eagleton’dan “Kötülük Üzerine Bir Deneme”, uz(Devamını oku)
  • MAHRUMİYETİN AYRICALIĞI
    Mahrumiyetin başkenti sokaklarda geçen, pek çok yönden mahrum bir hayat onlarınki: Anasız babasız, pek çok zaman aç susuz, evsiz barksız, parasız… Ama her şeye rağmen dostça, kardeşçe ve umutla yaşana(Devamını oku)
  • SOLA İÇTEN BAKIŞIN ROMANI
    Haluk İnanıcı, 12 Mart ve 12 Eylül gibi toplumsal-siyasal tarihin keskin dönemeçlerinin altını çizdiği eserinde, başta Hüseyin olmak üzere, birçok karakteri öne çıkarıyor. Her bir karakter de bir anla(Devamını oku)
  • YAZARIN SORULARI
    Yazarlık için yeteneği olduğunu düşünen ancak şanssızlıktan yakınanların sayısı hiç az değildir. “Nasıl yazar olunur?” sorusundan yola çıkan Enver Aysever yazarlığın tanımını yeniden yaparak cevapları(Devamını oku)
  • HEM FENNİ HEM EDEBİ HEM DE SİYASİ
    Geçen yıl bu zamanlarda, hatta art arda, iki farklı yayınevinden aynı kitap yayımlandı; öncelikle mayıs ayında Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi ve hemen ardından temmuzda Kapı Yayınları tarafından yayım(Devamını oku)
Bu sayfa beta aşamasındadır. Anlayışınız için teşekkür ederiz.