• SARTRE'IN VAROLUŞUNUN DAYANILMAZ AĞIRLIĞI
    Bir sanatçıyı, onun yaratısını anlamak için yaşadığı dönemi bilmek neredeyse bir zorunluluktur. Edip Cansever’in belleklerimize işlediği özlü ifadesiyle söylersek: “İnsan yaşadığı yere benzer.” Yirm(Devamını oku)
  • KARAMAZOV KARDEŞLER'DEKİ DOSTOYEVSKİ RUHU
    André Gide, Dostoyevski’nin yazışmalarından yola çıkarak yazdığı ünlü incelemesinde şöyle diyor: “Bir Tanrı’yla karşılaşacağımızı sanırız; oysa hasta, yoksul, hiç durmadan acı çeken ve uzdillilikten ş(Devamını oku)
  • AZGELİŞMİŞLİĞİN ÇIKMAZI
    Geri kalmak, bilimde, sanatta, yapraksız, Çiçeksiz bahar gününde; acılı yıldız Taşımak alında. OKTAY RİFAT (“Az Gelişmiş” adlı şiirinden) Oktay Rifat da Cevdet Kudret gibi ömrüne üç roman sığdıra(Devamını oku)
  • METİNLERLE YOLCULUKLAR
    NeGılgamış’ın ölümsüzlük arayışı, ne Dante’nin öte dünya yolculuğu, ne Faust’un Tanrısal gizemin peşine düşüşü, ne de Kaptan Ahab’ın beyaz bir tutkuya dönüşen varoluşu. Yaşamın başlangıcından beri sür(Devamını oku)
  • HÜZÜN ÇİÇEKLERİ
    İnek gütmeye giderdim çocukken; benim köyümde inek otlatmanın adıydı “gütmek”. Uzun yaz günlerinin çoğunu merada geçirirdim, geçirirdik aslında; herkesin ineği vardı çünkü köyde o zamanlar. Akşam kara(Devamını oku)
  • ALT TARAFI ÇOCUK YAZARI
    Günümüzün anne babaları; internetten araştırmadan harekete geçmez; doktorların, diyetisyenlerin ve pedagogların dediğinden çıkmaz. Peki çocuklarına kitap seçerken nasıl bir reçeteye ihtiyaç duyarlar? (Devamını oku)
  • FEROZ AHMAD'IN YAPITLARI LİSELERDE OKUTULMALI
    Tarih biliminin, gerek bugünü kavramak gerekse yarına dair öngörü oluşturabilmek adına önemi tartışılmaz. Prof. Ahmad’ın, Kaynak Yayınları tarafından basılan kitapları bu işlevi tam anlamıyla yerine g(Devamını oku)
Bu sayfa beta aşamasındadır. Anlayışınız için teşekkür ederiz.