• YENİ DÜNYA’NIN SIRLARI
    Yeraltı tünelleri, gizli geçitler, gotik şatolar ve katedraller sadece Avrupa’nın geçmişine özgü değil. Amerika’nın da sırları var, hem de kurulduğu günden beri. Dan Brown’un uzun zamandır beklenen so(Devamını oku)
  • ESARET ÖĞÜTÜLEBİLSEYDİ EĞER
    Bir zamanlar anlatıcılar vardı. Onların anlattıklarıyla büyüyen kuşaklardan pek çok yazar çıktı. Çek-Alman yazar Otfried Preussler de bu anlatıcıların yetiştirdiği yazarlardan biri. Bohemya halk masal(Devamını oku)
  • ROMAN KAHRAMANLARI’NIN İZİNİ SÜREN DERGİ
    2010 yılının edebi yeniliklerinden biri, üç aylık “Roman Kahramanları” dergisi. Derginin kendisi kadar fikrinin de yeni ve de farklı olduğu söylenebilir. Roman kahramanları üzerine kurulmuş bir edebiy(Devamını oku)
  • HİÇ ESKİMEYECEK BİR BAŞYAPIT
    Remzi Kitabevi, Adnan Turani’nin başyapıtı olan “Dünya Sanat Tarihi”ni okuyucusuyla yeni baskısında bir kez daha buluşturuyor. Bu dev eserin daha pek çok baskı yapacağı şüphesiz. İlk üç baskısını Türk(Devamını oku)
  • OKURU İSYANA TEŞVİK
    Bildiğiniz gibi, bugüne kadar bu köşede ele aldığım çeviri kitapların hepsinin künyesini de yazdım. Ama bu kez yayınevi ya da çevirmen ismi vermeyeceğimi baştan söyleyeyim. Gerekçesi şu: Yazıya konu o(Devamını oku)
  • VİKTORYA DÖNEMİNE İNAT DİLEDİĞİNİ YAŞAMAK
    Sıra dışı bir hayat. Oscar Wilde yaşamaktan korkmamış, bizler anlatmaktan yıllarca çekinmişiz. En nihayetinde Neil McKenna, 2003 yılında yazarın gizli yaşamını tüm çıplaklığıyla su yüzüne çıkarmış. Ev(Devamını oku)
  • BELLEK BOZUMU İFŞAATI
    Pakistan asıllı İngiliz yazar Tarık Ali, David Barsamian’la konuşmalarının yer aldığı “İmparatorluk, Direniş ve İsyan”da şöyle diyordu: “Batı’da, komünizmin çöküşü ve Sovyetler Birliği’nin dağılışında(Devamını oku)
Bu sayfa beta aşamasındadır. Anlayışınız için teşekkür ederiz.