1985 yılında İstanbul’da doğdu. Okan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi psikoloji bölümünde tam burslu olarak başladı ve öğrenimini “Onur Öğrencisi” unvanıyla tamamladı. Yüksek Lisans eğitimini Doğuş Üniversitesi Klinik Psikoloji bölümünü bitirdi ve sonrasında The University of Pennsylvania-School of Arts and Sciences tarafından verilen pozitif psikoloji eğitici eğitimi aldı.
Yokohama’da düzenlenen International Congress of Psychology’de Mindfulness eğitimi ve “Psychological Resilience-Psikolojik Sağlamlık” kavramının öncülerinden eğitim aldı.
Türkiye’de uygulanan ilk psikolojik dayanıklılık çalışmasını geliştirerek Fransa’daki “8. European Conference on Positive Psychology”de sundu. Psikolojik travma, kaygı bozukluğu, özgül fobi, EMDR (Travma terapisi), ilişki problemleri, depresyon gibi psikolojik müdahalelerle ilgili uluslararası kongrelerde sunum yaptı.
Birçok üniversitede psikoloji öğrencilerine ders veren ve sunum yapan Nazende Özdemir, çeşitli hastanelerin psikiyatri kliniklerinde yatan ve ayaktan hastalarla çalıştı. Kapalı Kadın Cezaevi, Kapalı Erkek Cezaevi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde görev aldı.
Polonya’ya farklı ülkelerden gelerek yerleşmiş aileler psikososyal sorunlarını gidermek amacıyla Krakow’da “One World-One Heart Foundation” bünyesinde çalıştı. İSTKA Destekli “Ulusal Yetenek ve Mentör Ağı Projesi”nin ekibinde pozitif psikoloji eğitim sorumlusu olarak yer aldı.
2011 yılındaki Van Depremi’nden bu yana yaşanan toplumsal travmalar sonrasında gerçekleştirilen psikososyal destek çalışmalarında gönüllü olarak görev alan yazar, koronavirüs salgını ve 2020’de yaşanan İzmir Depremi’nde, birçok sivil toplum kuruluşu bünyesinde travma mağdurlarına destek verdi.
Halen depresyonda bilgi teknolojileri yardımıyla psikolojik müdahale yöntemleri üzerine tez çalışmasını sürdürmektedir. Aktif olarak, International Positive Psychology Association (IPPA), Türk Psikologlar Derneği, TPD Travma, Afet ve Kriz Birimi, Travma ve Afet Ruh Sağlığı Çalışmaları (TARDE) ve EMDR Türkiye Derneği üyesidir. Ayrıca hayvan hakları savunucusu, toplum gönüllüsü ve çevre dostudur.