REMZİ'DE ÇOK SATANLAR

10.06.2019 - 16.06.2019
TÜRKÇE
İNGİLİZCE
2018
TÜRKÇE
  1. İfşa

    Toygun Atilla

      (Kırmızı Kedi Yayınları)
  2. Mindfulness

    Harvard Business Review

      (Optimist Yayınları)
  3. Devran

    Selahattin Demirtaş

      (İletişim Yayınları)
  4. Şaki

    Murat Ağırel

      (İnkılâp Kitabevi)
  5. Her Şey Değişir

    Anette Inselberg

      (Destek Yayınları)
  6. Metastaz

    Barış Terkoğlu – Barış Pehlivan

      (Kırmızı Kedi Yayınları)
  7. Tarihe Geçen Savunmalar

    Ömür Uzel

      (Karakarga Yayınları)
  1. How To Fight

    Thich Nhat Hanh

      (Random House)
  2. Prisoners of Geography

    Tim Marshall

      (Elliott & Thompson)
  3. Japonisme

    Erin Niimi Longhurst

      (HarperCollins)
  4. How To Love

    Thich Nhat Hanh

      (Random House)
  5. Outliers

    Malcolm Gladwell

      (Penguin)
  6. Ara Güler’s Istanbul   (Thames & Hudson)
  7. The Science of Cooking

    Stuart Farrimond

      (Dorling Kindersley)
  1. Mustafa Kemal

    Yılmaz Özdil

      (Kırmızı Kedi Yayınları)
  2. Saklı Seçilmişler

    Soner Yalçın

      (Kırmızı Kedi Yayınları)
  3. Her Güne Bir Nietzsche

    Allan Percy

      (Pena Yayınları)
  4. Savaş Sanatı

    Sun Tzu

      (Remzi Kitabevi)
  5. İran Masalları

    Kolektif

      (Karakarga Yayınları)
  6. Dünya Ekonomisi

    Mahfi Eğilmez

      (Remzi Kitabevi)
İyi bir kitap hakiki bir hazinedir.

John Milton

Ebru Erke

Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Bir müddet sektörde teknik pazarlama alanında çalıştıktan sonra doğru beslenme ve sağlıklı yaşam üzerine radyo programları yapmaya başladı. İki yıl boyunca farklı dünya mutfaklarının eğitimini aldı. Yemek kitabı editörlüğüyle başlayan yazım hayatı şu anda Food and Travel dergisinin genel yayın yönetmeni, La Cucina Italiana dergisinin yayın danışmanı ve Milliyet gazetesi gastronomi yazarlığı olarak devam etmektedir.

2015-2016 yılında Trakya Bölgesi meslek yüksekokullarında okutulmak üzere ilk kez hazırlanan Bilinçli Mutfak adlı ders kitabının bir kısmını yazıp tamamının editörlüğünü Milli Eğitim Bakanlığı için yapmıştır. Anadolu Üniversitesi’nde okutulmakta olan Gastronomi ve Medya adlı kitabın ise bir bölümünü yazmıştır. 

Çay eğitimini Hindistan’da tamamladıktan sonra, Amerika merkezli dünya çay someliyerleri birliği ITMA’dan sertifikasını almıştır. İtalya’da geçerliliği olan zeytinyağı tadım uzmanlığı sertifikasını Siena’da IRVEA Olive Oil Academy’den almış olup, Münih’teki Doemens Akademi’den aldığı eğitim sonrası dünyadaki sayılı su someliyerlerinden biri olmuştur.

Bein Gurme için iki yıl boyunca yaptığı program çekimleri bir süre verilen aradan sonra tekrar devam ediyor. Mutfak Dostları Derneği Yönetim Kurulu üyesi olup aktif bir Slow Food destekçisidir.

Yazarın Kahvaltı adlı kitabı vardır.

Yazarın Kitapları

Kahvaltı

Kahvaltı

Ebru Erke

Çay

Çay

Ebru Erke