REMZİ'DE ÇOK SATANLAR

16 - 22 Mayıs 2022
TÜRKÇE
İNGİLİZCE
2021
TÜRKÇE
  1. Korku

    Thich Nhat Nanh

      (Omega Yayınevi)
  2. Zamansız

    Latife Tekin

      (Can Yayınları)
  3. Seyir

    Piraye

      (Mona Kitap)
  4. İçtihad Kapısı

    Merdan Yanardağ

      (Kırmızı Kedi Yayınları)
  1. Rumi

    Peter Washington

      (Random House)
  2. Norwegian Wood

    Haruki Murakami

      (Random House)
  3. Dune

    Frank Herbert

      (Hodder & Stoughton)
  1. Balıkçı ve Oğlu

    Zülfü Livaneli

      (İnkılâp Kitabevi)
  2. Var mısın?

    Doğan Cüceloğlu

      (Kronik Kitap)
  3. Seyir

    Piraye

      (Mona Kitap)
  4. Kayıp Tanrılar Ülkesi

    Ahmet Ümit

      (Yapı Kredi Yayınları)
  5. Veba Geceleri

    Orhan Pamuk

      (Yapı Kredi Yayınları)
  6. Empedokles’in Dostları

    Amin Maalouf

      (Yapı Kredi Yayınları)
  7. Hazan

    Ayşe Kulin

      (Everest Yayınları)
  8. Dört Anlaşma

    Don Miguel Ruiz

      (Ötesi Yayıncılık)
İyi bir kitap hakiki bir hazinedir.

John Milton

Müge Nebioğlu

Uludağ Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra yüksek lisansını tamamlayan Müge Nebioğlu, doktorasını Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde yaptı. 

2003 yılında özel bir şirkette proje müdürlüğü yaptıktan sonra 2005 yılında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü’nde gıda mühendisi olarak görev yaptı.

2007 yılında Bursa’ya yerleşerek Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü’ne girdi. Burada, “yağ teknolojileri” konusunda uzman araştırmacı olarak çalışmaya devam etmektedir. 

2010 yılında zeytinyağıyla ilgili tadım eğitimleri almak için İtalya’ya gitti. Bu konuda dünyada sayılı okullardan biri olan ONAOO’yu bitirip Profesyonel Zeytinyağı Tadımcısı unvanını alan İtalya’daki üçüncü, Türkiye’deki ilk kişi oldu. 

2015 yılında Milano’da yapılan Dünya Tadımcı Şampiyonası’nda 20 ülke ve 50 katılımcı arasında ikincilik unvanı aldı. ONAOO’da eğitmen ve eğitici eğitmeni olarak görevine devam etmektedir.

Bu görevi doğrultusunda dünyanın sayılı başkentlerinde ve şehirlerinde (Paris, Roma, Barcelona, Amsterdam, Fas, Tunus, Cape Town, İstanbul) zeytinyağı tadım eğitimleri, workshopları düzenlemiştir. Tunus, Paris, Londra, San Remo, Cape Town, Berlin, Amsterdam gibi dünyanın çeşitli şehirlerinde düzenlenen yarışmalarda jüri üyesi olmuştur. 

Türkiye’de yapılan zeytinyağı yarışmalarının üçünde düzenleme kurulunda yer alan Nebioğlu, şu an birçok zeytinyağı firmasına zeytinyağının doğru üretimi, hasadı ve tadımı konusunda danışmanlık yapmaktadır.

Yazarın Kitapları

Derin Köklerin Meyvesi Zeytinyağı

Jale Balcı

,

Müge Nebioğlu