REMZİ'DE ÇOK SATANLAR

16 - 22 Mayıs 2022
TÜRKÇE
İNGİLİZCE
2021
TÜRKÇE
  1. Korku

    Thich Nhat Nanh

      (Omega Yayınevi)
  2. Zamansız

    Latife Tekin

      (Can Yayınları)
  3. Seyir

    Piraye

      (Mona Kitap)
  4. İçtihad Kapısı

    Merdan Yanardağ

      (Kırmızı Kedi Yayınları)
  1. Rumi

    Peter Washington

      (Random House)
  2. Norwegian Wood

    Haruki Murakami

      (Random House)
  3. Dune

    Frank Herbert

      (Hodder & Stoughton)
  1. Balıkçı ve Oğlu

    Zülfü Livaneli

      (İnkılâp Kitabevi)
  2. Var mısın?

    Doğan Cüceloğlu

      (Kronik Kitap)
  3. Seyir

    Piraye

      (Mona Kitap)
  4. Kayıp Tanrılar Ülkesi

    Ahmet Ümit

      (Yapı Kredi Yayınları)
  5. Veba Geceleri

    Orhan Pamuk

      (Yapı Kredi Yayınları)
  6. Empedokles’in Dostları

    Amin Maalouf

      (Yapı Kredi Yayınları)
  7. Hazan

    Ayşe Kulin

      (Everest Yayınları)
  8. Dört Anlaşma

    Don Miguel Ruiz

      (Ötesi Yayıncılık)
İyi bir kitap hakiki bir hazinedir.

John Milton

Jale Balcı

Finans alanında sekiz yıl çalıştıktan sonra geçtiği yemek sektöründe hızlı adımlarla ilerleyen Jale Balcı, beslenme uzmanlığı, aşçılık ve sofra düzenleme konularında, yurt içi ve yurt dışında farklı okullarda deneyimli isimlerden eğitimler almıştır.

2006 yılında yayınlandıktan sonra yüksek bir satış ivmesi yakalayan ve 10. baskıya ulaşan ilk kitabı Keyifli Sofralar İçin 50 Pratik Mönü’nün ardından, 2008 Aralık ayında ikinci kitabı Aperitif Mönüler (4. basım), 2010 yılında Antakya ve Yemekleri (4. basım) ve en son 2019 yılı Aralık ayında Tadında Yolculuk kitapları Remzi Kitabevi tarafından yayınlanmıştır. Yazarın tüm kitapları halen en çok satanlar arasında yer almaktadır. 

İlk restoran tecrübesini, kurucularından biri ve şefi olarak açtığı “Antiochiaconcept” ile yaşayan Balcı, daha sonra “Lokantafarina”da tek başına devam etti. Jale Balcı, doğum yeri olan medeniyetler şehri Antakya’ya gönüllü elçilik yapmanın yanı sıra Hatay Lezzet Gastronomi Festivali’ni düzenleme görevini üstlenmiş ve yaklaşık 4 günde 2 milyon kişinin ziyaret ettiği keyifli bir etkinliğe ev sahipliği yapmıştır.

Özellikle “Mönü Tasarımı” konusunda bir ilke imza atan şef ve yemek kitabı yazarı Jale Balcı 2018-2019 yılları arasında Alancha Nişantaşı restoranında başdanışman şef olarak çalıştı. Halen birçok kafe ve restorana mönü tasarımı konusunda danışmanlık yapmaya devam etmektedir. Yiyecek-içecek sektörünün önde gelen firmalarına ürünleriyle ilgili danışmanlık hizmeti de sunan Balcı, aynı zamanda özel yaratıcı çalışmalar yapmaktadır. Gecce Mekân kurul üyesi olup, Şişli Meslek Yüksek Okulu’nda danışma kurulu üyeliği ve gastronomi dersi eğitmenliği yapmaktadır. 

Yazarın Kitapları

50 Pratik Mönü

Jale Balcı

Antakya ANTIOCH City & Cuisine

Jale Balcı

Tadında Yolculuk

Jale Balcı

,

Hande Çilek

Antakya ve Yemekleri (küçük boy)

Jale Balcı

Derin Köklerin Meyvesi Zeytinyağı

Jale Balcı

,

Müge Nebioğlu